مفهوم هیدرولیک

Hydraulics

بسیاری از ما در دوران دبیرستان با قانون پاسکال آشنا شده‌ایم؛ مطابق این قانون، فشار وارد شده به یک مایع در همه جهات آن به صورت مساوی منتقل می‌شود. همچنین، مقدار این فشار با مساحت سطح آن نسبت عکس دارد. یعنی هر چه سطح مایع کمتر باشد، فشار وارد شده به آن نیز بیشتر خواهد بود.

حال به منظور برقراری ارتباط بین قانون پاسکال و هیدرولیک باید گفت سیستم‌های هیدرولیکی بر مبنای انتقال قدرت توسط یک مایع یا سیال تحت فشار طراحی شده‌اند. به همین دلیل، در این سیستم‌ها می‌توان سیال را به وسیله‌ی لوله‌ها و شلنگ‌های مخصوص انتقال داد و جریان آن را به کمک شیرهای هیدرولیک کنترل کرد.

تا اینجا با مفهوم سیستم‌های هیدرولیکی آشنا شدیم. اما به نظر شما دلیل استفاده از این سیستم‌ها چیست؟ پاسخ کاملاً روشن است! ما با کمک قانون هیدرولیک می‌توانیم بدون استفاده از لوازم سنگین و حجیم، نیرو را در مقیاس بزرگ جابه‌جا کنیم. علاوه بر آن، تولید کردن سرعت‌های پیوسته و دورانی توسط سیستم هیدرولیکی بسیار ساده خواهد بود.

این ویژگی‌ها سبب شده است که لوازم و ابزار هیدرولیکی در ساخت ماشین آلات صنعتی، صنایع کشاورزی، خودروسازی، معدن، فولاد و صنایع غذایی کاربرد گسترده‌ای داشته باشد. بنابراین شناخت این سیستم می‌تواند کمک بزرگی برای پیشرفت‌های تکنولوژیکی در آینده باشد.

انواع مختلف سیستم‌های هیدرولیکی

یک سیستم هیدرولیک اغلب از سه بخش تشکیل شده است که هر کدام از آن‌ها وظیفه‌ی مشخصی دارند. این بخش‌ها عبارتند از:

· منبع تغذیه: در منبع تغذیه یک پمپ وجود دارد که سیال را به درون سیستم وارد می‌کند. این کار به منظور راه‌اندازی سیلندرهای به کار رفته در سیستم بسیار ضروری است.

· بخش کنترلی: در بخش کنترلی، مسیر حرکت سیال و مدت زمان رسیدن به سیلندرها کنترل می‌شود و بمنظور حفظ فشار سیال نیز باید از شیرهای هیدرولیک استفاده کرد.

· سیلندرها: اصلی‌ترین بخش یک سیستم هیدرولیک هستند که وظیفه‌ی آن‌ها تبدیل کردن فشار ناشی از سیال به نیروی مکانیکی است. سیلندرها انواع مختلفی داشته و بر اساس نوع کاربرد، طراحی و انتخاب می‌شوند.

دیدگاه‌ها 0

*
*